מוטי טיטמן
מוטי טיטמן

מוטי טיטמן

את תפיסתו הקולינרית גיבש מוטי טיטמן במטבחי עילית שונים בארץ ובמסעדות גורמה בברלין ובשטרסבורג, כשאת עיקר השפעתו ספג בתקופתו כסו-שף ברפאל. לאחר יותר מעשור במטבח, החל בלימודי אפיה ב- French Culinary Institute בניו יורק, בסיומם חזר לארץ לייצר אוכל ואומנות משלו. כיום הוא נחשב לאחד מחלוצי הקולינריה המודרנית בישראל, עם סגנון בישול אקלקטי אך קוהרנטי וצורות הגשה מוקפדות. מסעדת מלגו ומילבר בהובלתו, זכתה להכרה בינלאומית כאשר נבחרה לאחת המסעדות ברשימת ה- DISCOVERY בדירוג 50 המסעדות הטובות של סאן פלגרינו, הדירוג הנחשב בעולם.

העוף המושלם!

העוף המשפחתי של ערב שישי הוא אחד הדברים היותר ישראלים שיש. אני לא מכיר מישהו שלא מחפש או רוצה לדעת איך לעשות עוף לשישי לכל המשפחה. המנה הזו שאני קורא לה העוף המושלם!!!!! עם סימני קריאה, היא מנה חגיגית ומתוחכמת שמתאים להגיש בארוחת חג או שישי עם כל המשפחה, מנה מרשימה מאוד ל- 4 סועדים ובאווירת שף. או בקיצור, מתכון חובה בכל בית ובית.
קלוריות פחמימות שומנים חלבונים
סה״כ לכל המתכון 4665 165 297 329
סה״כ למנה מלאה 1166 42 75 83
העוף המושלם!

מרכיבים

עוף שלם
חיטה קלופה
פטרוזיליה
צימוקים שחורים
מלח דק
פלפל שחור גרוס
שאטה גרוס
לימון
שמן זית
בצל סגול
רוטב אריסה ודבש
חוט קשירה לעוף

* ייתכנו שינויים קלים בהרכב המנה בהתאם לעונה

כלים

סיר, מכסה
תבנית צליה
קערה
חוט קשירה
נייר כסף
מד טמפ' דיגטלי
תנור 200, כיריים

59