נוף עתאמנה
נוף עתאמנה

נוף עתאמנה

ד"ר נוף עתאמנה, בלוגרית ואשת קולינריה המתמחה בתרבות הבישול הערבי, פרצה לתודעה לאחר זכייתה בתוכנית מאסטר שף ב- 2014. נוף, ילידת באקה אל גרביה, היא אחת השגרירות הבולטות של המטבח הערבי בישראל ונחשבת לפורצת דרך בתחום. בין היתר היא מלמדת בישול במגוון מסגרות מקצועיות, מספקת ייעוץ קולינרי למסעדות בבניית תפריטים ומתכונים ומתחזקת בלוג בישול מעורר השראה באינסטגרם. הבלוג, שבו- לצד צילומים ומתכונים מרהיבים, היא מעלה סרטוני הדרכה והכנה מפורטים, ובכך מנגישה לעשרות אלפי עוקבים את סודות המטבח הערבי העילי.

כנאפה

בחרתי בכנאפה כי זהו קינוח אייקוני מהמטבח הערבי שאי אפשר לעמוד בפניו. למרות שהוא נחשב פשוט יחסית במרכיבים שלו ועל פניו נראה קל להכנה, מעטים הם האנשים שיודעים באמת איך להכין אותו בצורה נכונה. במתכון הזה אתן את כל הטיפים והסודות כיצד להכין כנאפה בצורה נכונה ומדויקת.
קלוריות פחמימות שומנים חלבונים
סה״כ לכל המתכון 1925 175 109 55
סה״כ למנה מלאה 962.5 87.5 54.5 27.5
כנאפה

מרכיבים

שערות קדאיף
חמאה
מוצרלה מגוררת
מוצרלה במים
פיסטוקים
עלי ורדים מיובשים
סוכר
לימון – מיץ לימון
מלח

* ייתכנו שינויים קלים בהרכב המנה בהתאם לעונה

כלים

קלחת/ סיר
מטרפה
פומפיה
קערה
מספריים
מחבת
צלחת
מצקת
כיריים

25.5