תומר טל

שף מסעדת George & John ומלון דריסקו, הפתיע את עולם הקולינריה המקומי כאשר זכה בפרס "הבטחת השנה" של המגזין הבינלאומי גומיו. במסעדת השף הראשונה שלו הוא מציג מטבח ישראלי מודרני, המושפע מהמיקום ביפו, מהקרבה לים ומהעבודה הצמודה עם ספקים וחקלאים מקומיים. השפה הקולינרית של טל מחברת בין ההיסטורי והקלאסי לעכשווי, תוך הקפדה על הסטנדרט הגבוה ביותר של חומרי גלם ושיטות הכנה. את השראתו שואב טל מקיבוץ הגלויות שיצר את כור ההיתוך המקומי, בשילוב עם טכניקות חדשות של עישון, צלייה, כבישה ושימוש רב בעשבי תיבול מקומיים.

פילה לברק צלוי במחבת, ירקות ירוקים של העונה בשמן זית, יין לבן ולימון

את מנת פילה הלברק והירוקים, בחרתי בגלל הקלילות והשפע שהיא מביאה אל הצלחת. בימים החמים יותר, מנת הלברק היא פתרון מושלם. המתכון משלב בין כמה טכניקות בישול שונות ומגוונות, והתוצאה נפלאה. טיפ ממני: סדרו מההתחלה את כל מרכיבי המתכון כך שיהיו נגישים לבישול. את הכלים הניחו במקום נגיש ונוח, והכל יקרה בקלות. *עשיר בחלבון
קלוריות פחמימות שומנים חלבונים
סה״כ לכל המתכון 2514 64 175 78
סה״כ למנה מלאה 1260 32 87.5 39
פילה לברק צלוי במחבת, ירקות ירוקים של העונה בשמן זית, יין לבן ולימון

מרכיבים

דג לברק
מרווה
ענפי טימין
שום
שמן זית
יין לבן
פלפל חריף
ראש ברוקולי
שעועית ירוקה
עלי תרד
אפונת שלג / לוביה תאי
לימון
עלי זעתר

* ייתכנו שינויים קלים בהרכב המנה בהתאם לעונה

כלים

כפות ערבוב
פלטה/ תרבד
מלקחיים
פותחן בקבוקים
2 מחבתות לפחות 1 שיכולה להיכנס לתנור
2 להבות או אינדוקציה
תנור

64.5