תומר טל

שף מסעדת George & John ומלון דריסקו, הפתיע את עולם הקולינריה המקומי כאשר זכה בפרס "הבטחת השנה" של המגזין הבינלאומי גומיו. במסעדת השף הראשונה שלו הוא מציג מטבח ישראלי מודרני, המושפע מהמיקום ביפו, מהקרבה לים ומהעבודה הצמודה עם ספקים וחקלאים מקומיים. השפה הקולינרית של טל מחברת בין ההיסטורי והקלאסי לעכשווי, תוך הקפדה על הסטנדרט הגבוה ביותר של חומרי גלם ושיטות הכנה. את השראתו שואב טל מקיבוץ הגלויות שיצר את כור ההיתוך המקומי, בשילוב עם טכניקות חדשות של עישון, צלייה, כבישה ושימוש רב בעשבי תיבול מקומיים.

קולורבי ולפת צלויים על מלח, שמן זית ודואה

אני מתרגש על ההזדמנות לשמח אתכם גם מחוץ לכותלי המסעדה, עם אחת המנות האהובות שלנו שאפשר להכין גם במטבח הביתי ולקבל תוצאות נפלאות. בחרתי מנה של קולורבי ולפת צלויים על מלח שמן זית וגרמולטה זעתר, מנה שמחברת מנעד רחב של טעמים ועדינות. בראש ובראשונה היא מעניקה במה לירקות פחות פופולאריים ונותנת להם את הכבוד שמגיע להם.

קלוריות פחמימות שומנים חלבונים
סה״כ לכל המתכון 1304 48 119 21
סה״כ למנה מלאה 652 24 60 16

מרכיבים

קולורבי
לפת
מלח גס
גבינת פטה 16%
שמן זית
גרמולטה של זעתר טרי ושום ירוק
אבן יוגורט
פלפל שחור
תבלין דואה
לימון שלם
מלח

כלים

תבניות אפייה
מנדולינה/ סכין חיתוך
קרש חיתוך
מברשת
קערות
* תנור אפייה, רצוי עם טורבו

  • סוג מנה: צמחוני, ראשונה
  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: שעה
  • אלרגיה: ללא גלוטן, לקטוז

פילה לברק צלוי במחבת, ירקות ירוקים של העונה בשמן זית, יין לבן ולימון

את מנת פילה הלברק והירוקים, בחרתי בגלל הקלילות והשפע שהיא מביאה אל הצלחת. בימים החמים יותר, מנת הלברק היא פתרון מושלם. המתכון משלב בין כמה טכניקות בישול שונות ומגוונות, והתוצאה נפלאה. טיפ ממני: סדרו מההתחלה את כל מרכיבי המתכון כך שיהיו נגישים לבישול. את הכלים הניחו במקום נגיש ונוח, והכל יקרה בקלות.

  • עשיר בחלבון
קלוריות פחמימות שומנים חלבונים
סה״כ לכל המתכון 2514 64 175 78
סה״כ למנה מלאה 1260 32 87.5 39
פילה לברק צלוי במחבת, ירקות ירוקים של העונה בשמן זית, יין לבן ולימון

מרכיבים

דג לברק
מרווה
ענפי טימין
שום
שמן זית
יין לבן
פלפל חריף
ראש ברוקולי
שעועית ירוקה
עלי תרד
אפונת שלג / לוביה תאי
לימון
עלי זעתר

כלים

כפות ערבוב.
פלטה/ תרבד.
מלקחיים.
פותחן בקבוקים.
2 מחבטות לפחות 1 שיכולה להיכנס לתנור

2 להבות או אינדוקציה.
תנור

  • סוג מנה: מנה עיקרית, מנה לזוג
  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 45דק׳
  • אלרגיה: ללא גלוטן, דגים